HIZLI DESTEK
Hamur için malzemeler:
- 1 kg un (böreklik)
- 10 g tuz
- 30 g sirke
- 400-500 ml su
Hamuru Turlamak için:
- 750g Ustam Kruvasan
- İç dolgu harcı için:
- 600 g dövülmüş ceviz
- 200 g toz şeker
- 5 g tarçın
- 3 yumurta akı
Şerbeti için:
- 1 lt su
- 1 kg toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Hamuru için gerekli malzemeleri homojen bir karışım elde edinceye kadar yoğurun, sonrasında hamurunuzu tezgahın üzerinde 15 dakika dinlenmeye bırakın
- Dinlenen hamurun ortasına 750 g Ustam Kruvasanı koyup kapatın. Hamuru bastırarak kare haline getirin, üzeri örtülü olarak 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamura 2 tur verin, her tur sonrasında hamuru 1 saat dinlendirin.
- İç dolgu harcını hazırlamak için; ceviz, toz şeker, tarçın ve 3 yumurta akını mikserde karıştırın.
- Dinlenen hamuru baklava tepsisi boyunda 1 cm kalınlığında açın.
- Tepsi boyunca fitiller hazırlayın.
- Her bir fitilin içine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı fitil şekilde hamurun içine yerleştirin. Hamurun içine harcı yerleştirdikten sonra tek katlama yapın, yumurta sürerek hamurları birbirine yapıştırın.
- Bu şekilde hazırlamış olduğunuz fitilleri tepsiye dizin.
- Eşit dilimler elde edecek şekilde hamuru kesin.
- Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdükten sonra 175 derece fırında takip ederek 20-25 dakika pişirin.
- Bu sırada şurubunuzu hazırlayın.
- Tepsinizi fırından çıkarttıktan sonra hamurunuzu ılımaya bırakın.
- Ilık hamurun üzerinde kaynayan şurubu dökün. Afiyet olsun!