HIZLI DESTEK

MİDYE BAKLAVA

Hamur için malzemeler:

  • 1 kg Baklavalık un
  • 3 yumurta
  • 10 gr tuz
  • Kıvamına göre su

İç dolgu için:

  • 350 gr Ustam Baklava
  • Kaymak
  • 500 gr antep fıstığı

Şerbet için:

  • 500 ml su
  • 1000 gr tozşeker

Yapılışı:

  • Hamur için tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edinceye kadar yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
  • Yoğrulup dinlenmiş hamuru küçük eşit parçalara ayırarak oklava yardımıyla ince şekilde açın.
  • Açılmış hamurlardan iki tane üst üste koyun ve oklavaya sararak hamuru büzün.
  • Daha sonra oklavadan tekrar açıp eşit parçalar şeklinde kesin.
  • Bölünen her parçanın üzerine bir tutam fıstık ve misket büyüklüğünde kaymak koyun.
  • Hamurun üstü ve altı kapanacak şekilde uçları büzülüp sıkın ve sıralı bir şekilde tepsiye dizin.
  • Eritilmiş olduğunuz Ustam Baklava’ yı hamurun üzerine eşit şekilde dökün.
  • Baklava hamurunu 180 C ısıtılmış fırında çevirerek ve takip ederek 30 dk pişirin.
  • Şerbeti için:
  • Su ve şekeri kıvam alana kadar kaynatın.
  • Fırından çıkarmış olduğunuz sıcak baklava hamurunun üzerine sıcak şerbeti eşit bir şekilde dökün.
  • Baklavanız dinlendirdikten sonra sonra servis edebilirsiniz, Afiyet olsun!