HIZLI DESTEK
Hamur için malzemeler:
- 1 kg Baklavalık un
- 3 yumurta
- 10 gr tuz
- Kıvamına göre su
İç dolgu için:
- 350 gr Ustam Baklava
- Kaymak
- 500 gr antep fıstığı
Şerbet için:
- 500 ml su
- 1000 gr tozşeker
Yapılışı:
- Hamur için tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edinceye kadar yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
- Yoğrulup dinlenmiş hamuru küçük eşit parçalara ayırarak oklava yardımıyla ince şekilde açın.
- Açılmış hamurlardan iki tane üst üste koyun ve oklavaya sararak hamuru büzün.
- Daha sonra oklavadan tekrar açıp eşit parçalar şeklinde kesin.
- Bölünen her parçanın üzerine bir tutam fıstık ve misket büyüklüğünde kaymak koyun.
- Hamurun üstü ve altı kapanacak şekilde uçları büzülüp sıkın ve sıralı bir şekilde tepsiye dizin.
- Eritilmiş olduğunuz Ustam Baklava’ yı hamurun üzerine eşit şekilde dökün.
- Baklava hamurunu 180 C ısıtılmış fırında çevirerek ve takip ederek 30 dk pişirin.
- Şerbeti için:
- Su ve şekeri kıvam alana kadar kaynatın.
- Fırından çıkarmış olduğunuz sıcak baklava hamurunun üzerine sıcak şerbeti eşit bir şekilde dökün.
- Baklavanız dinlendirdikten sonra sonra servis edebilirsiniz, Afiyet olsun!