HIZLI DESTEK
Baklava
Malzemeler
500 g Ustam Baklava
500 g un
5 tane yumurta
100 g su
700 g nişasta
300 g kıyılmış ceviz
3 gr tuz
Şerbeti için
Hazırlanışı
- Un, soğuk su, yumurta ve tuzu 30 dakika boyunca yoğurun.
- Kulak memesi kıvamından daha sert yaptığınız hamuru, yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Bekledikten sonra hamuru parçalara ayırıp oklavayla ince şekilde açın.
- Hamuru açarken yapışmaması için nişasta serpin.
- Hazırladığınız tepsinin tabanını yağlamak için kullandığınız Ustam Baklava'yı 60-65 derece sıcaklıkta eritin.
- Kat kat baklava hamurunu tepsiye yayın.
- Kabarıklığının artması ve daha güzel pişmesi için her kat arasına yağ sürmeye dikkat edin.
- Ortasına isteğe göre ceviz serperek hamuru tepsiye kat kat yaymaya devam edin.
- Tüm katları serdikten sonra en üst katı da Ustam Baklava ile yağlayın.
- Serme işlemi tamamlanan baklavayı 180 derecede hazırladığınız fırına gönderin.
- Yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra baklavayı soğumaya bırakın.
Şerbeti İçin;
- 1 litre suyu ve 1 litre şekeri bir tencerede kaynatın.
- Şerbet kıvamını alınca baklava tepsisinin üzerine sıcak sıcak dökün.
- Baklavanız servise hazır, afiyet olsun!
Püf noktası:
- Hamur makina ile yapılacaksa 20 dakika yoğurma süresi yeterlidir.