HIZLI DESTEK

ÇİLEKLİ PASTA

Pandispanya Keki Malzemeler:
 

100 g un
5 yumurta
150 g şeker
60 g su
10 g kabartma tozu

Pastacı Kreması:
100 g Ultra Ustam
200 g un
300 g şeker
1 kg süt

 

Hazırlanışı:
 


● Kek hamuru için gereken malzemelerin tamamını mikserde karıştırın
● Elde etmiş olduğunuz hamuru yuvarlak kalıba alarak 160 derece fırında 45 dakikada pişirin.
● Kek hamurunuzu fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, sonrasında pastacı testeresi yardımıyla istediğiniz sayıda kata ayırın.
● Pastacı kremanızı hazırlayın.
● Kesmiş olduğunuz keklerin arasına bir pastacı kreması, bir kat çilek koyarak pastanızı hazırlayın.
● Pastanızın dışını pastacı kreması ile sıvadıktan sonra çileklerle üzerini süsleyin.

 

Pastacı Kreması Hazırlanışı:


● Malzemelerin tamamını karıştırarak ocakta 10 dakika pişirin.
● Soğuduktan sonra (oda sıcaklığına geldikten sonra) mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Püf noktası: Pastanızı mümkünse 1 gün dinlendirin.