HIZLI DESTEK

MUZLU FINDIKLI PASTA

Malzemeler:

İç kek Kek (Pandispanya):

  • 75 g şeker
  • 150 g un
  • 20 g pasta katkı maddesi
  • 50 g su
  • 3 adet yumurta
  • 5 g kabartma tozu
  • Bir tutam vanilya
  • 1 muz
  • 50 g kırık fındık

İç Dolgu Kreması:

  • 100 g Ultra Ustam
  • 100 ml Süt
  • 300 g Şeker
  • 200 g Un
  • 75 g Ustam Krema

İç Kek (Pandispanya) Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi miksere koyun, 6 ile 8 dakika arasında yüksek devirde çırpın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin,, üzerine turta çemberi koyup tüm malzemeyi içine koyun.
170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika takip ederek pişirin.
Pandispanyanızı fırından çıkarttıktan sonra eşit kalınlıkta 3 çember elde edecek şekilde ortasından kesin.
Daha önceden hazırlamış olduğunuz iç dolgu kremasını her katına üzerine koyun, üzerine muz ilave ederek katları tamamlayın.
Krema ile pastanın üzerini süsleyin. Fildişi çikolata ile (beyaz çikolata) üzerini kaplayın ve jöleye batırdığınız bir parça muzu ekleyin ve servis edin.

İç Dolgu Kreması Hazırlanışı: 
Tüm malzemeyi ocak üzerinde kaynar şekilde pişirin. 
Ocaktan çıkardıktan sonra tezgah üzerine serip soğutun.
Soğuduktan sonra miksere koyun,içerisine 25 gr krema yağı koyarak çırpın parfe haline getirin.