HIZLI DESTEK
İç Kek (Pandispanya):
- 100 g şeker
- 150 g un
- 20 g pasta katkısı
- 50 g su
- 3 adet yumurta
- 5 g kabartma tozu
- Bir tutam vanilya
İç Dolgu Kreması:
- 50 g Ultra Ustam
- 25 g Ustam Krema
- 300 ml süt
- 100 g şeker
- 100 g un
- 50 nişasta
- 5 g vanilya
- 50 g Çikolata /Bitter
- 50 g mat fıstık
Şanti için:
Süsleme için:
Pandispanya Hazırlanışı:
- Tüm malzemeyi miksere koyun, 6 ile 8 dakika arasında yüksek devirde çırpın.
- Fırın tepsisinin altına yağlı kâğıt serin, üzerine turta çemberi koyun ve hamur için hazırladığınız karışımı içerisine dökün.
- 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika takip ederek pişirin.
- Çıkarttıktan sonra enine 3 eşit parçaya kesin.
- Daha önceden hazırlamış olduğunuz iç dolgu kremasını her katına koyarak turtayı şekillendirin. Şanti ve ganajı üzerine şekil vererek uygulayın.
- İç Dolgu Kreması Hazırlanışı:
- Tüm malzemeyi ocak üzerinde kaynar şekilde pişirin.
- Ocaktan çıkardıktan sonra tezgah üzerine serip soğutun.
- Soğuduktan sonra miksere koyun, içerisine 25 g krema yağı koyarak çırpın parpe haline getirin.
Şantinin Hazırlanışı:
- 200 g Şanti ve 100 g ganajı homojen bir şekilde karıştırıyoruz.
Süslemesi:
- Fıstık ile üzerini süsleyin, afiyet olsun.