HIZLI DESTEK

ÇİKOLATALI FISTIKLI KEK

İç Kek (Pandispanya):

  • 100 g şeker
  • 150 g un
  • 20 g pasta katkısı
  • 50 g su
  • 3 adet yumurta
  • 5 g kabartma tozu
  • Bir tutam vanilya

İç Dolgu Kreması:

  • 50 g Ultra Ustam
  • 25 g Ustam Krema
  • 300 ml süt
  • 100 g şeker
  • 100 g un
  • 50 nişasta
  • 5 g vanilya
  • 50 g Çikolata /Bitter
  • 50 g mat fıstık

Şanti için:

  • 200 g şanti
  • 100 g ganaj

Süsleme için:

  • Fıstık

Pandispanya Hazırlanışı:

  • Tüm malzemeyi miksere koyun, 6 ile 8 dakika arasında yüksek devirde çırpın.
  • Fırın tepsisinin  altına yağlı kâğıt serin, üzerine turta çemberi koyun ve hamur için hazırladığınız karışımı içerisine dökün. 
  • 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika takip ederek pişirin.
  • Çıkarttıktan sonra enine 3 eşit parçaya kesin.
  • Daha önceden hazırlamış olduğunuz iç dolgu kremasını her katına koyarak turtayı şekillendirin. Şanti ve ganajı üzerine şekil vererek uygulayın.
  • İç Dolgu Kreması Hazırlanışı:
  • Tüm malzemeyi ocak üzerinde kaynar şekilde pişirin.
  • Ocaktan çıkardıktan sonra tezgah üzerine serip soğutun. 
  • Soğuduktan sonra miksere koyun, içerisine 25 g krema yağı koyarak çırpın parpe haline getirin.

Şantinin Hazırlanışı:

  • 200 g Şanti ve 100 g ganajı homojen bir şekilde karıştırıyoruz.

Süslemesi:

  • Fıstık ile üzerini süsleyin, afiyet olsun.