HIZLI DESTEK

SNICKERS PASTA

Malzemeler

Pandispanya Keki İçin:

  • 500 g un
  • 250 g fındık tozu
  • 250 g badem tozu
  • 150 g toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • 30 g karbonat
  • 50 g su
  • 10 g pasta katkı malzemesi

Kreması İçin:

  • 500 g fildişi beyaz çikolata
  • 1 kg sıvı şanti

Sosu İçin:

  • 500 g erimiş bitter çikolata
  • 200 ml Ustam Ayçiçek 
  • 200 g pirinç fındık

İlave Malzeme:

  • Hazır karamel dolgusu

Hazırlanışı:

Pandispanya Keki:

  • Tüm malzemeler mikserde 6 dakika kadar homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
  • 40x 60 fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyarak tava boyunu düzeltin ve pandispanya keki için hazırlamış olduğunuz hamuru üzerine dökün.
  • 160 derece fırında  35-40 dakika pişirin.

Kreması İçin:

  • Sıvı şantiden 500 g alınıp ocakta kaynatın.
  • Altını kapattıktan sonra.fildişi beyaz çikolatayı içine atıp eritin ve soğumaya bırakın.
  • Ardından kalan 500 g sıvı şantiyi mixerde çırpıp kabartın.
  • Soğuyan kremanın içine ilave edin ve mixerde tekrar çırpıp kabartın.

Sosu İçin:

  • Bitter Çikolatayı önceden benmaride eritin.
  • İçine Ustam Ayçiçek ve fındık koyup karıştırın.

Snickers Pasta İçin:

  • Pişen pandispanya kekini normal kalınlıkta yandan bölerek kesin.
  • Kekin üstüne kremadan sıkma torba yardımı ile sıkın
  • Pastanın diliminin ortasında kalacak şekilde kremalı ve fındık parçalarını serpiştirin.
  • Bir önceki işlemin aynısını ikinci pata da uygulayın
  • Pandispanya kekin üzerine torba ile ince bir kat yapılarak tekrar kremadan sıkın.
  • Pastayı 1 saat kadar dolapta dinlendirin.
  • Pastayı istenilen biçin ve ebatta dilimleyin.
  • Dilimlerin üstünde kalan kremanın ortasından karamel dolguyu çekin ve üzerine bütün fındık serpiştirin.
  • Üzerlerine kırık fındıklı çikolata sosumuzu her yerini kaplayacak şekilde dökün.
  • Dolapta 1 saat kadar soğuttuktan sonra servise hazırlayın.