HIZLI DESTEK
Malzemeler
Pandispanya Keki İçin:
- 500 g un
- 250 g fındık tozu
- 250 g badem tozu
- 150 g toz şeker
- 5 adet yumurta
- 30 g karbonat
- 50 g su
- 10 g pasta katkı malzemesi
Kreması İçin:
- 500 g fildişi beyaz çikolata
- 1 kg sıvı şanti
Sosu İçin:
- 500 g erimiş bitter çikolata
- 200 ml Ustam Ayçiçek
- 200 g pirinç fındık
İlave Malzeme:
Hazırlanışı:
Pandispanya Keki:
- Tüm malzemeler mikserde 6 dakika kadar homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
- 40x 60 fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyarak tava boyunu düzeltin ve pandispanya keki için hazırlamış olduğunuz hamuru üzerine dökün.
- 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Kreması İçin:
- Sıvı şantiden 500 g alınıp ocakta kaynatın.
- Altını kapattıktan sonra.fildişi beyaz çikolatayı içine atıp eritin ve soğumaya bırakın.
- Ardından kalan 500 g sıvı şantiyi mixerde çırpıp kabartın.
- Soğuyan kremanın içine ilave edin ve mixerde tekrar çırpıp kabartın.
Sosu İçin:
- Bitter Çikolatayı önceden benmaride eritin.
- İçine Ustam Ayçiçek ve fındık koyup karıştırın.
Snickers Pasta İçin:
- Pişen pandispanya kekini normal kalınlıkta yandan bölerek kesin.
- Kekin üstüne kremadan sıkma torba yardımı ile sıkın
- Pastanın diliminin ortasında kalacak şekilde kremalı ve fındık parçalarını serpiştirin.
- Bir önceki işlemin aynısını ikinci pata da uygulayın
- Pandispanya kekin üzerine torba ile ince bir kat yapılarak tekrar kremadan sıkın.
- Pastayı 1 saat kadar dolapta dinlendirin.
- Pastayı istenilen biçin ve ebatta dilimleyin.
- Dilimlerin üstünde kalan kremanın ortasından karamel dolguyu çekin ve üzerine bütün fındık serpiştirin.
- Üzerlerine kırık fındıklı çikolata sosumuzu her yerini kaplayacak şekilde dökün.
- Dolapta 1 saat kadar soğuttuktan sonra servise hazırlayın.