HIZLI DESTEK
Malzemeler
Kek için:
- 500 g yumurta (10 yumurta)
- 500 g şeker
- 500 g Ultra Ustam
- 500 g yoğurt
- 850 g un
- 50 g kabartma tozu
- 150 g bitter çikolata
- İç dolgusu için:
- Sütlü çakıl taşı çikolata parçaları
- Hazır limon dolgusu
Üzeri için:
- Un karışımından parçalar ve çakıl taşı çikolata
- -Un karışımı
- 100 g toz fındık
- 100 g toz şeker
- 100 g Ultra Ustam
- 200 g un
- -Çakıl taşı çikolata parçaları
Hazırlanışı
- Ultra Ustam'ı 20 derecelik sıcaklıkta eritin.
- Çikolata dışındaki malzemelerin tamamını karıştırıp sade kek hamurunu hazırlayın.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Hamur harcına erimiş bitter çikolatayı ilave edin ve homojen bir kıvam elde edene karıştırın.
- Karışımı sıkma torbası yardımıyla kap kek (muffin) kalıplarına, kalıpların 1/3’ ünü dolduracak şekilde paylaştırıp kalıplardaki alt katmanı oluşturun.
- Sıkma torbasının içine hazır limon dolgusu koyun.
- Alt katmanın üzerine her bir kek için yaklaşık 20 g olacak şekilde hazır limon dolgusundan sıkın.
- Üzerine çakıl taşı çikolata parçaları ekleyip alt katmanı oluşturun.
- Ara katmanın üzerini kek hamuruyla kaplayın. Üst katmana alt katmana koyduğunuz hamur karışımından daha yüksek miktarda olacak şekilde ekleme yapın.
- Üzerini süslemek için malzemelerin tamamını ayrı bir kapta karıştırıp un karışımı elde edin.
- Un karışımını eklemeden önce keklerin üzerine isteğe bağlı miktarda çakıl taşı çikolata serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin.
- Sunuma hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası:
- Hamurun kabaracağını da göz önünde bulundurarak kek kalıplarına hamur harcını doldurunuz.
- Kek hamurunun içine eklenen bitter çikolata -sade kek hamuruna kıyasla- hamurun daha az kabarmasına neden olur. Kek kalıplarına çikolatalı hamur karışımından koyarken bu hususa dikkat edilmelidir. Püf noktalarımızın devamına yorumda ulaşabilirsiniz.