Çikolata dışındaki malzemelerin tamamını karıştırıp sade kek hamurunu hazırlayın.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Hamur harcına erimiş bitter çikolatayı ilave edin ve homojen bir kıvam elde edene karıştırın.
Karışımı sıkma torbası yardımıyla kap kek (muffin) kalıplarına, kalıpların 1/3’ ünü dolduracak şekilde paylaştırıp kalıplardaki alt katmanı oluşturun.
Sıkma torbasının içine hazır limon dolgusu koyun.
Alt katmanın üzerine her bir kek için yaklaşık 20 g olacak şekilde hazır limon dolgusundan sıkın.
Üzerine çakıl taşı çikolata parçaları ekleyip alt katmanı oluşturun.
Ara katmanın üzerini kek hamuruyla kaplayın. Üst katmana alt katmana koyduğunuz hamur karışımından daha yüksek miktarda olacak şekilde ekleme yapın.
Üzerini süslemek için malzemelerin tamamını ayrı bir kapta karıştırıp un karışımı elde edin.
Un karışımını eklemeden önce keklerin üzerine isteğe bağlı miktarda çakıl taşı çikolata serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin.
Sunuma hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası:
Hamurun kabaracağını da göz önünde bulundurarak kek kalıplarına hamur harcını doldurunuz.
Kek hamurunun içine eklenen bitter çikolata -sade kek hamuruna kıyasla- hamurun daha az kabarmasına neden olur. Kek kalıplarına çikolatalı hamur karışımından koyarken bu hususa dikkat edilmelidir. Püf noktalarımızın devamına yorumda ulaşabilirsiniz.
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.