HIZLI DESTEK

LİMON DOLGULU ÇİKOLATALI CUPCAKE

Malzemeler

Kek için:

  • 500 g yumurta (10 yumurta)
  • 500 g şeker
  • 500 g Ultra Ustam
  • 500 g yoğurt
  • 850 g un
  • 50 g kabartma tozu
  • 150 g bitter çikolata
  • İç dolgusu için:
  • Sütlü çakıl taşı çikolata parçaları
  • Hazır limon dolgusu

Üzeri için:

  • Un karışımından parçalar ve çakıl taşı çikolata
  • -Un karışımı
  • 100 g toz fındık
  • 100 g toz şeker
  • 100 g Ultra Ustam
  • 200 g un
  • -Çakıl taşı çikolata parçaları

Hazırlanışı

  • Ultra Ustam'ı 20 derecelik sıcaklıkta eritin.
  • Çikolata dışındaki malzemelerin tamamını karıştırıp sade kek hamurunu hazırlayın.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Hamur harcına erimiş bitter çikolatayı ilave edin ve homojen bir kıvam elde edene karıştırın.
  • Karışımı sıkma torbası yardımıyla kap kek (muffin) kalıplarına, kalıpların 1/3’ ünü dolduracak şekilde paylaştırıp kalıplardaki alt katmanı oluşturun.
  • Sıkma torbasının içine hazır limon dolgusu koyun.
  • Alt katmanın üzerine her bir kek için yaklaşık 20 g olacak şekilde hazır limon dolgusundan sıkın.
  • Üzerine çakıl taşı çikolata parçaları ekleyip alt katmanı oluşturun.
  • Ara katmanın üzerini kek hamuruyla kaplayın. Üst katmana alt katmana koyduğunuz hamur karışımından daha yüksek miktarda olacak şekilde ekleme yapın.
  • Üzerini süslemek için malzemelerin tamamını ayrı bir kapta karıştırıp un karışımı elde edin.
  • Un karışımını eklemeden önce keklerin üzerine isteğe bağlı miktarda çakıl taşı çikolata serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin.
  • Sunuma hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası:

  • Hamurun kabaracağını da göz önünde bulundurarak kek kalıplarına hamur harcını doldurunuz.
  • Kek hamurunun içine eklenen bitter çikolata -sade kek hamuruna kıyasla- hamurun daha az kabarmasına neden olur. Kek kalıplarına çikolatalı hamur karışımından koyarken bu hususa dikkat edilmelidir. Püf noktalarımızın devamına yorumda ulaşabilirsiniz.