HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 600 g Ultra Ustam
- 1 kg un
- 200 g pudra şekeri
- 400 g yoğurt
- İç harcı için:
- Hazır elma dolgusu
- Üzeri için:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Malzemeleri sırasıyla karıştırma kabına ekleyip hamur haline getirin.
- Hamuru yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
- Hamuru mermer tezgaha alıp 3 mm kalınlığında açın.
- Kruvasan paleti ya da bıçak yardımıyla hamuru üçgen parçalar şeklinde kesin.
- İçine hazır elma dolgusu koyun.
- Her bir parçayı çok sıkı olmayacak şekilde sarıp ay şekli verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 24 - 30 dakika arasında takip ederek pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Püf Noktası:
- Üçgen hamur parçalarının içine elma harcını koyduktan sonra hamuru sıkı bir şekilde sararak kapatmamaya özen gösterin.
- Malzeme listesindeki yoğurt, kurabiye hamuruna istenilen şekli vermeye yardımcı olur.