Un, sirke, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırıp iyice yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 3 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı 10 eşit parçaya ayırın.
Mısır nişastası ile pirinç ununu bir kapta karıştırın. 10 adet hamur parçasını elinizle bastırarak genişletin. Aralarına pirinç unu ve nişasta karışımını serpip üst üste koyun. Daha sonra, oklava yardımıyla hamurlardan tepsi büyüklüğünde yufka açın. Bu işlemi diğer hamur parçalarına da uygulayıp 3 adet 10 katlı baklava yufkası elde edin.
Yufkaları Ustam Baklava ile yağlayın ve üzerlerine ceviz serpin. Rulo şeklinde sarıp tepsiye alın ve dilimleyin. Üzerine kalan Ustam Baklava’yı dökün. 200˚C ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbet için tüm malzemeyi kaynatın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine dökün.
Baklava soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.