HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 600 g un
- 500 g toz şeker
- 600 g Ustam
- 200 g toz fındık
- 400 g toz fıstık
- 300 g pirinç fıstık
- 300 g parça ve damla çikolata
- 30 g kabartma tozu
- 5 g vanilya
- 2 adet portakal rendesi
İç dolgu için:
- 500 g hazır portakal dolgusu
- 200 g toz fındık
Hazırlanışı
- Malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın / yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye aralıklarla yerleştirin.
- Hamur parçalarının üzerine bastırıp hamuru düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-12 dakika süreyle kontrollü pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
- İç dolgusunu hazırlamak için hazır portakal dolgusu ve toz fındığı karıştırın.
- 3 katmanlı tarifimizin alt ve üst katmanında pişmiş hamur parçaları arasında iç dolgusu olması gerekir.
- Sıkma torbasının içini dolgu malzemesiyle doldurun.
- Tepsiye alt katman için kurabiyeleri dizin. Üstüne iç dolgusundan sıkın. Üzerini diğer kurabiye parçasıyla kapatın.
- Ağızda dağılan enfes tadıyla servise hazır. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Kurabiyeler soğumadan kesinlikle arasına iç dolgu koymayın yoksa dolgu kurabiye katmanının arasında erir.
- Fırın kesinlikle 180 derece olmalıdır.
- Kurabiyeleri soğumadan fırın tepsisinden alırsanız kurabiyeler dağılır.