HIZLI DESTEK

BOĞAZİÇİ PASTA

Pandispanya Keki

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 150 g şeker
  • 60 g su
  • 100 g un
  • 10 g kabartma tozu

 Hazırlanışı

  • Malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kontrollü pişirin.
  • Soğumaya bırakın. Mümkünse 1 gün dinlendirin.
  • Pasta testeresi yardımıyla 2 ya da 3 parçaya ayırın.

İç malzemesi için:

  • 2 adet muz
  • 50 g antep fıstığı
  • 100 g frambuaz
  • 25 g parça çikolata
  • 120 g pastacı kreması

120 g pastacı kreması için malzemeler:

  • 25 g süt
  • 1 yumurta
  • 50 g şeker
  • 25 g USTAM
  • 25 g un

Pastacı kreması hazırlanışı

  • Malzemelerin tamamını karıştırarak 10 dakika ocakta pişirin.
  • Soğuduktan ( oda sıcaklığına geldikten sonra) sonra mikserle 2-3 dakika karıştırın.
  • Zamanınız varsa 1 gün dinlendirin.

Prenses Kreması

Malzemeler

  • 100 g krem şanti
  • 100 g kuvertür çikolata

Hazırlanışı

  • Krem şantiyi tencereye alın ve kaynatmaya başlatın.
  • Krem şanti kaynamaya başladıktan sonra altını söndürüp içine çikolatayı ekleyin.
  • Karışımı soğumaya bırakın.
  • Pastanın etrafını spatula ile sıvayın.


Dışı Süslemek için

Dışındaki kaplama sosu için malzemeler:

  • 150 g hazır çikolata sosu
  • 50 g jöle
  • 1 g gıda boyası

Kaplama Sosu Hazırlanışı:

  • Hazır çikolata sosuyla pastanın dışını sıvayın.
  • Jöle ve gıda boyasını karıştırıp üstüne şekil verin.

Hazırlanışı

  • Pandispanya kekini hazırlayın. Soğuduktan sonra 2 ya da 3 parçaya ayırın.
  • Pastacı kremasını hazırlayın.
  • Muzları pastanın arasına koyabilecek büyüklükte kesin.
  • Pandispanya parçalarının arasına önce spatula ile pastacı kremasını sürün.
  • Pastacı kremasının üzerine -her bir katta eşit miktarda olacak şekilde- arta kalan iç malzemeleri (antep fıstığı, frambuaz, muz, parça çikolata) yerleştirin.
  • Prenses kremasını hazırlayıp pastanın etrafını spatula ile sıvayın.
  • Pastanın dışını süslemek için önce çikolata sosuyla sıvayın.
  • Jöle ve gıda boyası karışımıyla çikolata sosunun üzerine şekil verin.
  • Etrafını dekoratif çikolata ile isteğe göre süsleyin.
  • Pastayı süsleme işi bittikten sonra 8 saat dinlendirin.
  • Servise hazır.

Püf Noktaları:

- Pandispanya keki ve pastacı kremasını 1 gün süreyle dinlendirirseniz pastanın lezzeti artacaktır.

- Pandispanya keki kulak memesi kıvamında olmalıdır. 

- 50 g pastacı jölesine 1 damla gıda boyası konulmalıdır.

 - 8 saat dinlendirme süresine dikkat edilmelidir.