Pandispanya Keki
Malzemeler
- 5 yumurta
- 150 g şeker
- 60 g su
- 100 g un
- 10 g kabartma tozu
Hazırlanışı
- Malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kontrollü pişirin.
- Soğumaya bırakın. Mümkünse 1 gün dinlendirin.
- Pasta testeresi yardımıyla 2 ya da 3 parçaya ayırın.
İç malzemesi için:
- 2 adet muz
- 50 g antep fıstığı
- 100 g frambuaz
- 25 g parça çikolata
- 120 g pastacı kreması
120 g pastacı kreması için malzemeler:
- 25 g süt
- 1 yumurta
- 50 g şeker
- 25 g USTAM
- 25 g un
Pastacı kreması hazırlanışı
- Malzemelerin tamamını karıştırarak 10 dakika ocakta pişirin.
- Soğuduktan ( oda sıcaklığına geldikten sonra) sonra mikserle 2-3 dakika karıştırın.
- Zamanınız varsa 1 gün dinlendirin.
Prenses Kreması
Malzemeler
- 100 g krem şanti
- 100 g kuvertür çikolata
Hazırlanışı
- Krem şantiyi tencereye alın ve kaynatmaya başlatın.
- Krem şanti kaynamaya başladıktan sonra altını söndürüp içine çikolatayı ekleyin.
- Karışımı soğumaya bırakın.
- Pastanın etrafını spatula ile sıvayın.
Dışı Süslemek için
Dışındaki kaplama sosu için malzemeler:
- 150 g hazır çikolata sosu
- 50 g jöle
- 1 g gıda boyası
Kaplama Sosu Hazırlanışı:
- Hazır çikolata sosuyla pastanın dışını sıvayın.
- Jöle ve gıda boyasını karıştırıp üstüne şekil verin.
Hazırlanışı
- Pandispanya kekini hazırlayın. Soğuduktan sonra 2 ya da 3 parçaya ayırın.
- Pastacı kremasını hazırlayın.
- Muzları pastanın arasına koyabilecek büyüklükte kesin.
- Pandispanya parçalarının arasına önce spatula ile pastacı kremasını sürün.
- Pastacı kremasının üzerine -her bir katta eşit miktarda olacak şekilde- arta kalan iç malzemeleri (antep fıstığı, frambuaz, muz, parça çikolata) yerleştirin.
- Prenses kremasını hazırlayıp pastanın etrafını spatula ile sıvayın.
- Pastanın dışını süslemek için önce çikolata sosuyla sıvayın.
- Jöle ve gıda boyası karışımıyla çikolata sosunun üzerine şekil verin.
- Etrafını dekoratif çikolata ile isteğe göre süsleyin.
- Pastayı süsleme işi bittikten sonra 8 saat dinlendirin.
- Servise hazır.
Püf Noktaları:
- Pandispanya keki ve pastacı kremasını 1 gün süreyle dinlendirirseniz pastanın lezzeti artacaktır.
- Pandispanya keki kulak memesi kıvamında olmalıdır.
- 50 g pastacı jölesine 1 damla gıda boyası konulmalıdır.
- 8 saat dinlendirme süresine dikkat edilmelidir.