HIZLI DESTEK

PASKALYA ÇÖREĞİ

Malzemeler

  • 250 gr Ultra Ustam
  • 1 kg un
  • 40 gr yaş maya
  • 125 gr pudra şekeri
  • 100 ml süt
  • 200 ml su
  • 10 gr Tuz
  • 4 adet yumurta
  • 5-8 gr mahlep veya 3 gr damla sakızı

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Hazırlanış

  • Mayayı ılık sütle karıştırın. Unu bir kaba eleyin. Ortasına mahlep, Ultra Ustam, sütlü maya, pudra şekeri, tuz, yumurta ve su koyun. Yoğurarak yumuşak bir hamur haline getirin.
  • Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Tekrar yoğurup 12 parçaya ayırın. Her parçadan ortası şişkin, kenarları incelen 20 cm uzunluğunda çubuklar yapın.
  • Her 3 çubuğu saç örgüsü şeklinde örün. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 160 ˚C ısıtılmış fırında pişirin.

Bu tarifin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.