HIZLI DESTEK
Malzemeler
- Şu hamuru
- 400 g Ultra Ustam
- 60 g toz şeker
- 1200 g un
- 36 adet yumurta
- 200 ml su
- 8 g tuz
Dolgu için
- 1000 ml pastacı kreması
- Çilek
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Derince bir tencereye Ultra Ustam su, tuz ve şekeri koyun. Bir taşım kaynatın.
- Tencereyi ateşten alın, spatula ile sürekli karıştırarak unu ekleyin. Kısık ateşte, karışım yumuşayıp tencerenin kenarlarına yapışmadan kolayca çevrilinceye kadar karıştırmayı sürdürün. Ateşten indirip soğumaya bırakın.
- Sürekli çırparak, soğumuş karışıma teker teker yumurtaları ekleyin. Yumurtaları hamura iyice yedirinceye kadar çırpmayı sürdürün.
- Fırını 180 °C ısıtın. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serin. Önceden hazırladığınız şu hamurunu tırtıl duy taktığınız bir sıkma torbasına doldurun. 7-8 cm çapında helozoni şekilde fırın tepsisine sıkın. Hamurlar altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Pastacı kremasını bir sıkma torbasına doldurun. Çilekleri ayıklayıp doğrayın.
- Pişen hamurları soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye ayırın. Alt parçanın üzerini pastacı kreması ile doldurup çilekleri serpiştirin. Üzerine diğer parçayı koyun. Pudra şekeri serpip servis yapın.