HIZLI DESTEK

ÇİLEKLİ PROFİTEROL

Malzemeler

  • Şu hamuru
  • 400 g Ultra Ustam
  • 60 g toz şeker
  • 1200 g un
  • 36 adet yumurta
  • 200 ml su
  • 8 g tuz

Dolgu için

  • 1000 ml pastacı kreması
  • Çilek
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Derince bir tencereye Ultra Ustam su, tuz ve şekeri koyun. Bir taşım kaynatın.
  • Tencereyi ateşten alın, spatula ile sürekli karıştırarak unu ekleyin. Kısık ateşte, karışım yumuşayıp tencerenin kenarlarına yapışmadan kolayca çevrilinceye kadar karıştırmayı sürdürün. Ateşten indirip soğumaya bırakın.
  • Sürekli çırparak, soğumuş karışıma teker teker yumurtaları ekleyin. Yumurtaları hamura iyice yedirinceye kadar çırpmayı sürdürün.
  • Fırını 180 °C ısıtın. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serin. Önceden hazırladığınız şu hamurunu tırtıl duy taktığınız bir sıkma torbasına doldurun. 7-8 cm çapında helozoni şekilde fırın tepsisine sıkın. Hamurlar altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Pastacı kremasını bir sıkma torbasına doldurun. Çilekleri ayıklayıp doğrayın.
  • Pişen hamurları soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye ayırın. Alt parçanın üzerini pastacı kreması ile doldurup çilekleri serpiştirin. Üzerine diğer parçayı koyun. Pudra şekeri serpip servis yapın.