HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 720 g Ultra Ustam
- 1200 g un
- 280 g toz badem
- 160 g toz şeker
- 8 adet yumurta sarısı
- Tuz
Dolgu için
- 400 g Ustam Krema
- 2400 g orman meyvesi
- 8 adet yumurta
- 480 g toz şeker
- 80 ml limon suyu
- 800 g taze kutu peynir
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Hamur için un, toz badem, toz şeker, Ultra Ustam ve bir tutam tuzu bir kaba alın. Tüm malzemeyi ekmek kırıntısı kıvamına gelene dek karıştırın. Yumurta sarısını ve 4 yemek kaşığı soğuk suyu ekleyin. Hamur haline gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayın ve 30 dakika derin dondurucuda dondurun.
- 10 cm çapındaki tartölet kalıbını hafifçe yağlayın. Hamuru 3 mm kalınlığında hafif unlanmış bir yüzeyde açın. 12 cm çapında kesin ve kalıplara yerleştirin. Hamurun tabanını çatalla delin ve 10 dakika derin dondurucuda bekletin. Fırını 200˚C ısıtın.
- Ustam Krema’yı yumuşatın. Yumurta, toz şekeri ve limon suyunu benmaride krema kıvamına gelene dek 5-6 dakika mikserle çırpın. Ustam Krema ve taze kutu peyniri ekleyin. Orman meyvelerini kalıplara yerleştirip üzerine dolgu kremasını paylaştırın.
- Önceden 200˚C ısıtılmış fırında pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpip ılık olarak servis edin.