HIZLI DESTEK

VİŞNELİ TART

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 600 g Ultra Ustam
  • 1 kg un
  • 3 adet yumurta
  • 300 g pudra şekeri
  • 10 g kabartma tozu
  • Az vanilya
  • Limon kabuğu rendesi
  • 100 ml soğuk su

Krema İçin:

  • 500 g Ultra Ustam
  • 500 g Ustam Krema
  • 400 g toz şeker
  • 400 g pudra şekeri
  • 1 kg toz fındık
  • 20 adet yumurta
  • 200 g un

Üzeri için:

  • 250 g vişne
  • Toz Antep fıstığı

Hazırlanışı

  • Ultra Ustam, un, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu vanilya ve limon kabuğu rendesini bir kapta karıştırın yoğurarak hamur haline getirin. • Hazırladığınız tart hamurunu üzeri örtülü olarak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Tart kreması için Ustam Krema, Ultra Ustam, toz şeker ve pudra şekerini mikserde şeker eriyene kadar karıştırın. Karıştırmaya devam ederken tek tek yumurtaları ekleyin.
  • Karışım hazırlanınca içine toz fındık, un ve tarçın eklenerek karıştırın
  • Hazırladığınız tart hamurunu merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp tartölet kalıplarına döşeyin.
  • Tabanını çatalla delip 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirme yapın.
  • Daha sonra hazırladığınız kremayı ön pişirme yaptığınız tartöletlere paylaştırın. Üzerine vişneleri serpip 150 derece fırında 35 dakika daha pişirin.
  • Soğuduktan sonra toz Antep fıstığı serpip servis yapın.