HIZLI DESTEK
Malzemeler
Tart hamuru için:
- 600 g Ultra Ustam
- 1 kg un
- 3 adet yumurta
- 300 g pudra şekeri
- 10 g kabartma tozu
- Az vanilya
- Limon kabuğu rendesi
- 100 ml soğuk su
Krema İçin:
- 500 g Ultra Ustam
- 500 g Ustam Krema
- 400 g toz şeker
- 400 g pudra şekeri
- 1 kg toz fındık
- 20 adet yumurta
- 200 g un
Üzeri için:
- 250 g vişne
- Toz Antep fıstığı
Hazırlanışı
- Ultra Ustam, un, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu vanilya ve limon kabuğu rendesini bir kapta karıştırın yoğurarak hamur haline getirin. • Hazırladığınız tart hamurunu üzeri örtülü olarak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Tart kreması için Ustam Krema, Ultra Ustam, toz şeker ve pudra şekerini mikserde şeker eriyene kadar karıştırın. Karıştırmaya devam ederken tek tek yumurtaları ekleyin.
- Karışım hazırlanınca içine toz fındık, un ve tarçın eklenerek karıştırın
- Hazırladığınız tart hamurunu merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp tartölet kalıplarına döşeyin.
- Tabanını çatalla delip 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirme yapın.
- Daha sonra hazırladığınız kremayı ön pişirme yaptığınız tartöletlere paylaştırın. Üzerine vişneleri serpip 150 derece fırında 35 dakika daha pişirin.
- Soğuduktan sonra toz Antep fıstığı serpip servis yapın.