Malzemeler
- 150 gr Ultra Ustam
- 80 gr Ustam Krema
- 160 gr toz badem
- 350 gr un
- 265 gr toz şeker
- 1.5 gr tarçın
- 1.5 gr limon kabuğu (rendelenmiş)
- 2 adet yumurta
İç için:
- 460 gr kayısı
- 330 gr portakal suyu
- 130 gr toz şeker
Süslemek için:
Hazırlanışı
- Kayısıları yıkayıp şişmesi için 10 dakika suda bekletin. Unu yoğurma kabına alın ve mikseri düşük devirde çalıştırın.
- Mikser çalışırken unun üzerine sırasıyla toz şeker, toz badem, tarçın ve yumurtayı ekleyin.
- Son olarak Ultra Ustam ve Ustam Krema’yı koyun. Hamur kıvamına gelince elle yoğurup üzerini şeffaf folyo ile örtün ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hazırladığınız hamuru merdane ile unlanmış tezgahta 0.5 cm kalınlığında açın.
- Tart kalıbı büyüklüğünde kesin. Kestiğiniz hamuru kenarlarına da gelecek şekilde kalıba döşeyin. Kenarlarını bıçakla keserek düzeltin.
- Hamuru kabarmaması için çatalla delin. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirme yapın. Soğumaya bırakın. Diğer tarafta kayısıları süzün.
- Üzerine portakal suyu ve toz şeker ekleyip kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra el blender’ı ile püre haline getirin.
- Tartı kalıptan çıkarın. Hazırladığınız kayısı püresini kenarlarına getirmeyecek şekilde tartın içine koyun ve spatula ile düzeltin.
- Kayısı püresinin üzerine bademleri dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin.
- Son olarak jöle ile parlatıp servis yapın. Afiyet olsun! :)
Bu tarifin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.