Hamuru hazırlamak için bütün malzemeyi mikserde karıştırın.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun.
Yoğurma işlemi tamamlanan hamuru 15-20 g büyüklüğünde yuvarlayarak eşit parçalara ayırın. ●Tezgahı unlayıp merdane yardımıyla hamur parçalarını ince bir şekilde açın.
İçi hazırlamak için tahine pudra şekerini yavaş yavaş yedirin.
25-30 g büyüklüğünde iç malzemeyi yuvarlayıp açmış olduğunuz hamur parçalarının ortasına koyup hamurları kapatın.
Yuvarlak bir şekil verin.
Tepsiye dizdikten sonra makas yardımıyla hamurların üzerini artı şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Servise hazır. Afiyet olsun!
Usta’dan Püf Noktaları:
İç harcı hazırlarken kıvama dikkat etmelisiniz.
Fazla pudra şekeri koyulduğunda iç harç katılaşabilir.
İç harç ile hamurun kıvamı da birbiriyle uyumlu olmalıdır.
İstediğiniz şekli elde etmek için ikisinden birinin daha yumuşak olmamasına özen göstermelisiniz.
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.