HIZLI DESTEK
Malzemeler:
- 300 g Ultra Ustam
- 300 g Ustam Krema
- 300 g pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 100 g toz fındık
- 2 g vanilya
- Üstü için:
- 15 g sütlü konfiseri çikolata (benmari usulü /mikrodalgada erit)
- Pikola Fındık
Hazırlanışı:
- Malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın.
- Fırın tepsisine fırın kağıdını serin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 16 dakika süreyle kontrollü pişirin.
- Yarım saat kadar soğumaya bırakın.
- Üzerini süslemek için benmari usulü konfiseri çikolatayı eritin.
- Tek kullanımlık sıkma torbasının içini erimiş çikolatayla doldurun.
- Her kurabiye parçasının üzerine bir sıkımlık çikolatadan koyun.
- Çikolata donmadan üzerine 2 adet fındık ilave edin.
- Servise hazır, afiyet olsun.
PÜF NOKTALARI
- Yaz ve kış mevsimi yağların fiziksel hali farklılık göstermektedir. Kışın yağ oda sıcaklığında olmalıdır. Yaz mevsiminde ise yağın erimemiş olması gerekir bu sebeple yağı buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanabilirsiniz.
- Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.
- Fırın sıcaklığı ve fırın türü pişirme süresini etkilemektedir.
- Mikrodalga fırın kullanarak da konfiseri çikolatayı eritebilirsiniz.