HIZLI DESTEK
Malzemeler
Krema 1
- 500 ml sıvı şanti
- 800 g fildişi çikolata
Keki için
- 1 kg bitter kakaolu kek mixi
- 250 ml Ustam Ayçiçek Yağı
- 8 adet yumurta
- 200 ml su
Krema 2
- 250 g kakaolu bisküvi
- 1 kg sıvı şanti
Hazırlanışı
- Krema 1 için sıvı şantiyi kaynatın.
- Önceden doğranmış fildişi çikolatayı içine atarak eritin ve dolapta soğumaya bırakın.
- Kek için gerekli sıvı malzemeleri mikser kabına koyup el çırpıcı ile çırpın.
- Homojen bir karışım elde ettikten sonra kek mix tozu ilave edin ve miksere alarak 5 dakika karıştırın .
- İçine yağlı kağıt serilmiş orta boy baklava tepsisine kek harcınızı dökün ve 170 derece fırında45 dakikada pişirin.Krema 2 için sıvı şantiyi mixerde 5-6 dakika çırpın. İçerisine
- hazırlamış olduğunuz ve soğumaya bıraktığınız Krema 1’den 350g ekleyin
- Bisküvileri merdane ile toz olmayacak şekilde ezin ve krema karışımına ekleyin.
- Pastanın kekini 3 eşit parçaya bölün.
- Kek katlarının arasına elde ettiğiniz kremadan eşit şekilde sürün.
- Kekinizin en üst katını krema ile kaplayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek, servis edin. Afiyet olsun!