HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 1 kg un
- 200 g pudra şekeri
- 6 adet yumurta sarısı
- 700 g Ultra Ustam
- 5 g kabartma tozu
- 30 g kakao
İçi için:
Hazırlanışı
- Kakao dışındaki malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın.
- Hamuru açmak için tezgaha un serpin.
- Merdane yardımıyla hamuru, kalınlığı yaklaşık 1 cm olacak şekilde açın.
- Çiçek şeklinde kopatla kesin.
- Kopatla kestikten sonra arta kalan hamur parçalarını birleştirip yuvarlayın.
- İçine kakao ekleyin.
- Tezgaha un serpip kakaolu hamuru merdane ile incecik açın.
- Yıldız şeklinde kopatla kesin.
- Fırın tepsisine çiçek şeklinde kesilmiş hamur parçalarını dizin ve ortasına parmağınızla bastırın.
- Sıkma torbasını hazır portakal dolgusuyla doldurun.
- Tepsiye dizilmiş hamur parçalarının üzerine hazır portakal dolgusundan yaklaşık 15 g sıkın.
- Üzerine yıldız şeklinde kestiğiniz hamur parçalarını yerleştirin.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika süreyle kontrollü pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra dinlendirmeye bırakın.
- İsterseniz üzerine pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz.
- İsterseniz yıldız şeklindeki üst katmanı benmari usulü eritilen çikolataya batırıp servis edebilirsiniz. Tamamen size kalmış.
Püf Noktaları:
- Yağın oda sıcaklığında olması gerekir.
- Hamuru merdaneyle açarken alt ve üst katmanın kalınlığına dikkat etmelisiniz. Kalınlıklara dikkat etmezseniz hamur fırında yanabilir.
- Hamur iç dolgusunun miktarına dikkat edilmeli. İç dolgu miktarı iyi ayarlanamazsa hamurun arasından taşar ve istenilen görüntüyü elde edemezsiniz.
- İç dolguyu, hamur parçalarını ayrı ayrı pişirdikten sonra parçaların arasına koyabilirsiniz. Damak zevkinize göre karar verebilirsiniz.
- Yıldız şekilli hamur parçalarını kalıptan çıkarır çıkarmaz dolgunun üzerine yerleştirmeniz gerekir. Aksi halde hamur yerleştirme esnasında kırılır.
- Hamurun içerisine 50 g toz fındık da ekleyebilirsiniz.