HIZLI DESTEK

PORTAKALLI KURABİYE

Malzemeler

 

  • 1 kg un
  • 200 g pudra şekeri
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 700 g Ultra Ustam 
  • 5 g kabartma tozu
  • 30 g kakao

 

İçi için:

  • Hazır portakal dolgusu

 

Hazırlanışı

 

  • Kakao dışındaki malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın.
  • Hamuru açmak için tezgaha un serpin. 
  • Merdane yardımıyla hamuru, kalınlığı yaklaşık 1 cm olacak şekilde açın. 
  • Çiçek şeklinde kopatla kesin.
  • Kopatla kestikten sonra arta kalan hamur parçalarını birleştirip yuvarlayın. 
  • İçine kakao ekleyin. 
  • Tezgaha un serpip kakaolu hamuru merdane ile incecik açın. 
  • Yıldız şeklinde kopatla kesin.
  • Fırın tepsisine çiçek şeklinde kesilmiş hamur parçalarını dizin ve ortasına parmağınızla bastırın.
  • Sıkma torbasını hazır portakal dolgusuyla doldurun. 
  • Tepsiye dizilmiş hamur parçalarının üzerine hazır portakal dolgusundan yaklaşık 15 g sıkın. 
  • Üzerine yıldız şeklinde kestiğiniz hamur parçalarını yerleştirin. 
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika süreyle kontrollü pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra dinlendirmeye bırakın.
  • İsterseniz üzerine pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz.
  • İsterseniz yıldız şeklindeki üst katmanı benmari usulü eritilen çikolataya batırıp servis edebilirsiniz. Tamamen size kalmış.

Püf Noktaları:

  • Yağın oda sıcaklığında olması gerekir. 
  • Hamuru merdaneyle açarken alt ve üst katmanın kalınlığına dikkat etmelisiniz. Kalınlıklara dikkat etmezseniz hamur fırında yanabilir. 
  • Hamur iç dolgusunun miktarına dikkat edilmeli. İç dolgu miktarı iyi ayarlanamazsa hamurun arasından taşar ve istenilen görüntüyü elde edemezsiniz. 
  • İç dolguyu, hamur parçalarını ayrı ayrı pişirdikten sonra parçaların arasına koyabilirsiniz. Damak zevkinize göre karar verebilirsiniz. 
  • Yıldız şekilli hamur parçalarını kalıptan çıkarır çıkarmaz dolgunun üzerine yerleştirmeniz gerekir. Aksi halde hamur yerleştirme esnasında kırılır. 
  • Hamurun içerisine 50 g toz fındık da ekleyebilirsiniz.