HIZLI DESTEK
Malzemeler
Hamur için:
- 1 kg un
- 50 gr yaş maya
- 250 gr Toz Şeker
- 300 gr Ultra Ustam
- 5 adet yumurta
- 5 gr mahlep
- 200 gr su
İç harcı için:
- 250 gr toz badem
- 700 gr portakal dolgu
- 100 gr üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı
- Unu havuz yapıyoruz ve içerisine hamur için gerekli olan diğer malzemeleri ilave edip yoğuruyoruz.
- Hamuru 20 dakika dinlendirip 15 parçaya bölüyoruz ve 30 dakika daha dinlendirip açıyoruz.
- Dinlendirip açtığımız hamurların içerisine portakal dolgulu krema sürüp 1 saat dinlendirdikten sonra, 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.