HIZLI DESTEK

PORTAKALLI BADEMLİ PONÇİK

Malzemeler 

Hamur için: 

  • 1 kg un
  • 50 gr yaş maya
  • 250 gr Toz Şeker
  • 300 gr Ultra Ustam
  • 5 adet yumurta
  • 5 gr mahlep
  • 200 gr su

İç harcı için: 

  • 250 gr toz badem
  • 700 gr portakal dolgu
  • 100 gr üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Unu havuz yapıyoruz ve içerisine hamur için gerekli olan diğer malzemeleri ilave edip yoğuruyoruz.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirip 15 parçaya bölüyoruz ve 30 dakika daha dinlendirip açıyoruz.
  • Dinlendirip açtığımız hamurların içerisine portakal dolgulu krema sürüp 1 saat dinlendirdikten sonra, 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.