HIZLI DESTEK

İZMİR BOMBASI

Malzemeler

Malzemeler

  • 100 g Ustam Ayçiçek
  • 500 g Ultra Ustam
  • 1 kg un
  • 100 g pudra şekeri
  • 100 g kakao
  • 100 g pralin
  • 300 g yoğurt
  • 5 g kabartma tozu
  • 5 g vanilin

İçi için: 

  • 60 g bomba pralin

Hazırlanışı

  • 500 g Ultra Ustam, pralin ve çikolatayı oda sıcaklığına getirin.
  • Mikserde Ultra Ustam, un, kakao, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilini karıştırın.
  • Bu karışımın üzerine 100 g Ustam Ayçiçek, pralin, yoğurt ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru 1 saat dolapta dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 30-40 gram arası olacak şekilde eşit parçalara ayırın.
  • Tezgahı unlayıp merdane yardımıyla hamur parçalarını yuvarlak şekilde açın.
  • İçine bomba pralin ekleyin.
  • Hamuru kapatıp, ters çevirip tepsiye dizin.
  • 160-165 derece dinamik (önceden ısıtılmış) fırında 12 dakika pişirin.
  • Servise hazır, afiyet olsun.