HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 500 g Ustam Baklava
- 500 g un
- 5 tane yumurta
- 100 g su
- 700 g nişasta
- 300 g kıyılmış ceviz
- 3 gr tuz
- Şerbeti için
- 1 litre su
- 1 kg şeker
Hazırlanışı
- Un, soğuk su, yumurta ve tuzu homojen ve pürüzsüz hamur oluşana kadar yoğurun.
- Kulak memesi kıvamından daha sert yaptığınız hamuru, yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Bekledikten sonra hamuru parçalara ayırıp küçük merdane ile 20 cm genişliğinde açın.
- Kaç hamur açılmışsa aralarına nişasta serpip üst üste dizin.
- Üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirmeye bırakın.
- Dinlenmiş hamurları büyük oklava yardımı ile aralarına hafif nişasta serperek ince bir şekilde açın.
- Açmış olduğunuz hamuru hangi tepsi ile yapacaksanız tepsiyi ortasına koyup aynı ebatta kesin.
- Kenarda kalan kısımları parçalayın.
- Hazırladığınız tepsinin tabanını yağlamak için kullandığınız Ustam Baklava'yı eritin.
- Kesmiş olduğunuz tepsi ebatındaki hamuru küçük oklavaya sarıp yağlamış olduğunuz tepsi tabanına döşeyin.
- Parçalamış olduğunuz hamurların yarısını bu tabanın içine fırça yardımı ile Ustam Baklava serpiştirerek dizin.
- Oluşan ilk katın arasına cevizi serpiştirerek koyun.
- Üzerine kalan parçalanmış hamurları ekleyın.
- Son olarak oklavamızda kalan hamurları üzerine kapatın.
- Düzgün bir bıçak yardımı ile havuç dilimi şeklinde kesin
- Eritmiş olduğunuz Ustam yağı tepsinin tamamını kaplayacak şekilde üzerine dökün
- 180 derecede 30 ila 40 dakika arası pişirdikten sonra tepsi içerisinde kalan yağı süzün
- 10 dakika dinlendirdikten sonra ılık baklavaya kaynayan şurubu dökün
Şerbeti İçin;
- 1 litre suyu ve 1 litre şekeri bir tencerede kaynatın.
- Şerbet kıvamını alınca baklava tepsisinin üzerine sıcak sıcak dökün.
- Baklavanız servise hazır, afiyet olsun!