HIZLI DESTEK

BAL KABAKLI FESLEĞENLİ SPONGE PASTA

Malzemeler

Kek için

  • 200 ml Ustam Ayçiçek Yağı 
  • 200 g un
  • 125 g toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • 15 g kabartma tozu
  • 5 g toz tarçın
  • 80 g rendelenmiş balkabağı
  • 10 adet ince doğranmış fesleğen
  • 5 g vanilya
  • 80 g toz ceviz 

Balkabak sosu için

  • 500 g sıvı krema
  • 1 kg fildişi çikolata
  • 100 g bal
  • 300 g şekersiz balkabağı

İç kreması için

  • 2 litre süt
  • 200 g sıvı şanti 
  • 2 adet yumurta sarısı 
  • 100 g nişasta
  • 300 g toz şeker 
  • 50 g un
  • 300 g toz ceviz  
  • 20 yaprak doğranmış fesleğen 

Hazırlanışı

  • Keki için tüm malzemeleri bir kaba alarak çırpma teli ile 5 dakika kadar çırpın.
  • Kek hamurunu 5 ayrı tepsiye eşit miktarda paylaştırın, spatula bıçak yardımı ile hamurunuzu düzeltikten sonra 180 derece fırında 14 dakika pişirin.
  • Bal kabağı sosu için kremayı kaynatın, içine çikolata koyup eritin.
  • Ardından diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın ve bal kabağı sosunu soğumaya bırakın.
  • İç kreması için de tüm malzemeleri bir tencereye alıp çırpma teli ile iyice çırpın ve ocağa alıp kaynatın ardından soğumaya bırakın.
  • Sonrasında ayırmış olduğunuz 5 adet kek hamurunu; 1 kat kek üzerine ince tabaka iç krema, sonrasında balkabağı sosu şeklinde üst üste dizin.
  • En üst katın üstüne de krema sürüp sos ile kaplayarak 2 saat soğutun.
  • İstenilen ebatlarda keserek, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!