HIZLI DESTEK
Malzemeler
Kek için
- 200 ml Ustam Ayçiçek Yağı
- 200 g un
- 125 g toz şeker
- 5 adet yumurta
- 15 g kabartma tozu
- 5 g toz tarçın
- 80 g rendelenmiş balkabağı
- 10 adet ince doğranmış fesleğen
- 5 g vanilya
- 80 g toz ceviz
Balkabak sosu için
- 500 g sıvı krema
- 1 kg fildişi çikolata
- 100 g bal
- 300 g şekersiz balkabağı
İç kreması için
- 2 litre süt
- 200 g sıvı şanti
- 2 adet yumurta sarısı
- 100 g nişasta
- 300 g toz şeker
- 50 g un
- 300 g toz ceviz
- 20 yaprak doğranmış fesleğen
Hazırlanışı
- Keki için tüm malzemeleri bir kaba alarak çırpma teli ile 5 dakika kadar çırpın.
- Kek hamurunu 5 ayrı tepsiye eşit miktarda paylaştırın, spatula bıçak yardımı ile hamurunuzu düzeltikten sonra 180 derece fırında 14 dakika pişirin.
- Bal kabağı sosu için kremayı kaynatın, içine çikolata koyup eritin.
- Ardından diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın ve bal kabağı sosunu soğumaya bırakın.
- İç kreması için de tüm malzemeleri bir tencereye alıp çırpma teli ile iyice çırpın ve ocağa alıp kaynatın ardından soğumaya bırakın.
- Sonrasında ayırmış olduğunuz 5 adet kek hamurunu; 1 kat kek üzerine ince tabaka iç krema, sonrasında balkabağı sosu şeklinde üst üste dizin.
- En üst katın üstüne de krema sürüp sos ile kaplayarak 2 saat soğutun.
- İstenilen ebatlarda keserek, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!