HIZLI DESTEK

DENİZ ÜRÜNLÜ VOLOVAN

Malzemeler

  • 1 kg Ustam Puff Börek ile hazırlanmış milföy hamuru
  • Ustam Ayçiçek Yağı
  • 100 g ahtapot
  • 500 g karides
  • 100 g kalamar
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet limon
  • 250 g krema
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Milföy hamurunu 1 cm kalınlığında açın. 8 cm çapında kalıpla kesin. Hazırladığınız hamurları yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Her hamurun ortasına 7 cm çapında kalıpla hamura ikinci bir çember izi yapın. Ama kesmeyin. Daha sonra
  • 200˚C ısıtılmış fırında pişirin.
  • Pişen hamurların kapaklarını bir bıçak yardımıyla çıkarın.
  • Diğer tarafta karides, kalamar ve ahtapotu ayrı ayrı Ustam Ayçiçek Yağı’nda hızlıca kavurun. Tuz ve limon suyu ile tatlandırın. Daha sonra hepsini bir araya alın. Üzerlerine kremayı ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Volovanları hazırladığınız karışımla doldurun. Dereotu ile süsleyip servis yapın.