HIZLI DESTEK

AÇMA

Malzemeler

  • 50 ml Ustam Ayçiçek Yağı
  • 100 g Ultra Ustam (Yumuşatılmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 kg un
  • 350 ml su
  • 100 g toz şeker
  • 40 g yaş maya
  • 25 g tuz

Üzeri için: 

  • 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

  • Mayayı suda eritin.
  • Tüm malzemeyi mikserde homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun, üzeri örtülü olarak 20 dakika dinlendirin ve mayalandırın.
  • Dinlenmiş hamurunuzu 50 şer gramlık bezeler halinde yuvarlayarak aralıklı olarak tezgaha dizin
  • Bezeler halinde şekil verilen hamuru 5 dakika daha dinlenmeye bırakın.
  • Beze haline getirdiğiniz hamurları merdane yardımı ile 10 cm genişliğinde yuvarlaklar şeklinde açın ve tezgaha dizin
  • El ile yumuşatılmış olan Ultra Ustam margarinini; açtığınız hamurların her birinin ortasına 20 şer gr olarak koyun ve Ultra Ustam’ı el yardımıyla hamurun üzerine yayın
  • Hamurların tamamını rulo halinde fitilleyin ve 10 dakika daha dinlendirin, sonrasında fitilleri 15 cm genişliğinde uzatın.
  • Hamuru burgu şeklinde kıvırın, elinizin ortasında iki ucunu birleştirerek yuvarlak hale getirin ve tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 40 derecelik fermantasyonda mayalanmasını takip edin
  • İstenilen derecede kabaran açmalarınızı 180˚C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.