HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 50 ml Ustam Ayçiçek Yağı
- 100 g Ultra Ustam (Yumuşatılmış)
- 2 adet yumurta
- 1 kg un
- 350 ml su
- 100 g toz şeker
- 40 g yaş maya
- 25 g tuz
Üzeri için:
Hazırlanışı
- Mayayı suda eritin.
- Tüm malzemeyi mikserde homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun, üzeri örtülü olarak 20 dakika dinlendirin ve mayalandırın.
- Dinlenmiş hamurunuzu 50 şer gramlık bezeler halinde yuvarlayarak aralıklı olarak tezgaha dizin
- Bezeler halinde şekil verilen hamuru 5 dakika daha dinlenmeye bırakın.
- Beze haline getirdiğiniz hamurları merdane yardımı ile 10 cm genişliğinde yuvarlaklar şeklinde açın ve tezgaha dizin
- El ile yumuşatılmış olan Ultra Ustam margarinini; açtığınız hamurların her birinin ortasına 20 şer gr olarak koyun ve Ultra Ustam’ı el yardımıyla hamurun üzerine yayın
- Hamurların tamamını rulo halinde fitilleyin ve 10 dakika daha dinlendirin, sonrasında fitilleri 15 cm genişliğinde uzatın.
- Hamuru burgu şeklinde kıvırın, elinizin ortasında iki ucunu birleştirerek yuvarlak hale getirin ve tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün.
- 40 derecelik fermantasyonda mayalanmasını takip edin
- İstenilen derecede kabaran açmalarınızı 180˚C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.