HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 1480 g Ustam Krema
- 1760 g toz şeker
- 24 adet yumurta
- 1200 g un
- 320 g toz badem
- 1000 ml portakal suyu
- 8 çay kaşığı portakal şekerlemesi
- 4000 g yaban mersini
- 800 g yaban mersini marmeladı
- Pudra şekeri
Krema için
- 1280 ml krema
- 2000 g mascarpone peyniri
- 440 g pudra şekeri
- 4 çay kaşığı portakal esansı
Hazırlanışı
- 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın.
- Ustam Krema ve toz şekeri hafifçe çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra portakal şekerlemesi portakal suyu, un ve toz bademi katın.
- Önceden 160°C ısıtılmış fırında pişirin.
- Krema için verilen tüm malzemeyi karıştırın. Pastanın üzerini kaplamak için bir kısmını ayırın.
- Diğer tarafta 2800 gr yaban mersinini doğrayın. Pudra şekeri ve yaban mersini marmeladı ile karıştırın. Bir süzgece alıp suyunu süzdürün.
- Pişirdiğiniz keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Alt parçayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürüp yaban mersinli dolguyu yayın. Yaban mersinlerinin üzerine kalan krema koyup kalan kekle üzerini kapatın.
- Ayırdığınız kremaya süzdüğünüz yabanmersinlerinin suyunu sadece renk verecek kıvamını bozmayacak kadar ekleyin.
- Pastanın üzerini dekoratif bir şekilde resimdeki gibi kaplayın. Son olarak üzerine hindistancevizi serpip ayırdığınız yaban mersinleri ile dekore edin.