HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 600 g un
- 550 g Ustam Baklava
- 2 yumurta
- 10 g tuz
- Hamuru açmak için:
- 200 g mısır nişastası
İçi için:
- Fıstık ya da ceviz
- 1 litre süt
- 100 g irmik
Şerbeti için:
Hazırlanışı
- Un, yumurta ve tuzu miksere koyup yoğurmaya başlayın.
- Sonrasında USTAM Baklava dışında hamur için gerekli olan tüm malzemeleri de miksere ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru elle ya da makineyle 13 kat olacak şekilde incecik açın.
- Açılan 13 kat yufkayı üst üste gelecek şekilde tezgaha dizin.
- Yaklaşık 8 cm büyüklüğünde kare parçalar kesin.
- Tencereye 1 lt süt ve 100 g irmiği koyup kaynatın.
- Karışım kaynayıp koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp 5 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- İrmikli kaymak karışımını hafif elle yoğurduktan sonra kullan at krema torbasının içine koyun.
- Kare şeklinde kesilen yufka parçalarının içine irmikli kaymak karışımından eşit şekilde dağıtın.
- Üzerine bir tutam ceviz dökün.
- Yufka parçalarını üçgen şeklinde katlayıp kapatın ve tepsiye dizin.
- Ustam Baklava yağını tavada eritin. Hafif ılımış yağı tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Tatlı hamuru pişerken şerbeti hazırlamak için tencereye 700 gr su, 1300 gr şeker koyup karıştırarak kaynatın.
- Fırından çıkar çıkmaz tatlı hamuruna sıcak şerbeti dökün. Şerbetin sıcaklığının 105 derece olduğundan emin olun. Afiyet olsun.