HIZLI DESTEK

ŞÖBİYET TATLISI

Malzemeler

  • 600 g un
  • 550 g Ustam Baklava
  • 2 yumurta
  • 10 g tuz
  • Hamuru açmak için:
  • 200 g mısır nişastası

İçi için: 

  • Fıstık ya da ceviz
  • 1 litre süt
  • 100 g irmik

Şerbeti için:

  • 700 g su
  • 1300 g şeker

Hazırlanışı

  • Un, yumurta ve tuzu miksere koyup yoğurmaya başlayın.
  • Sonrasında USTAM Baklava dışında hamur için gerekli olan tüm malzemeleri de miksere ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru elle ya da makineyle 13 kat olacak şekilde incecik açın.
  • Açılan 13 kat yufkayı üst üste gelecek şekilde tezgaha dizin.
  • Yaklaşık 8 cm büyüklüğünde kare parçalar kesin.
  • Tencereye 1 lt süt ve 100 g irmiği koyup kaynatın.
  • Karışım kaynayıp koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp 5 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • İrmikli kaymak karışımını hafif elle yoğurduktan sonra kullan at krema torbasının içine koyun.
  • Kare şeklinde kesilen yufka parçalarının içine irmikli kaymak karışımından eşit şekilde dağıtın.
  • Üzerine bir tutam ceviz dökün.
  • Yufka parçalarını üçgen şeklinde katlayıp kapatın ve tepsiye dizin.
  • Ustam Baklava yağını tavada eritin. Hafif ılımış yağı tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Tatlı hamuru pişerken şerbeti hazırlamak için tencereye 700 gr su, 1300 gr şeker koyup karıştırarak kaynatın.
  • Fırından çıkar çıkmaz tatlı hamuruna sıcak şerbeti dökün. Şerbetin sıcaklığının 105 derece olduğundan emin olun. Afiyet olsun.