Un, yumurta ve tuzu miksere koyup yoğurmaya başlayın.
Sonrasında USTAM Baklava dışında hamur için gerekli olan tüm malzemeleri de miksere ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru elle ya da makineyle 13 kat olacak şekilde incecik açın.
Açılan 13 kat yufkayı üst üste gelecek şekilde tezgaha dizin.
Yaklaşık 8 cm büyüklüğünde kare parçalar kesin.
Tencereye 1 lt süt ve 100 g irmiği koyup kaynatın.
Karışım kaynayıp koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp 5 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İrmikli kaymak karışımını hafif elle yoğurduktan sonra kullan at krema torbasının içine koyun.
Kare şeklinde kesilen yufka parçalarının içine irmikli kaymak karışımından eşit şekilde dağıtın.
Üzerine bir tutam ceviz dökün.
Yufka parçalarını üçgen şeklinde katlayıp kapatın ve tepsiye dizin.
Ustam Baklava yağını tavada eritin. Hafif ılımış yağı tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 40 dakika pişirin.
Tatlı hamuru pişerken şerbeti hazırlamak için tencereye 700 gr su, 1300 gr şeker koyup karıştırarak kaynatın.
Fırından çıkar çıkmaz tatlı hamuruna sıcak şerbeti dökün. Şerbetin sıcaklığının 105 derece olduğundan emin olun. Afiyet olsun.
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.