Hamur yoğurma makinasına; un, toz şeker, Ultra Ustam, yumurta ve vanilyayı koyuyoruz. Düşük devirde yoğurmaya başlıyoruz. Sert bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru üzeri örtülü olarak 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Elmaları ayıklayıp küp şeklinde doğruyoruz.
Üzerine toz şeker ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan elmaların üzerine fındık, ceviz, kuru üzüm ve file bademi ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru merdane ile 5 mm kalınlığında açıyoruz.
Tartölet kalıplarını yağlıyoruz. Yağladığımız kalıplarla hamuru kesiyoruz. Kalıbın kenarlarına da gelecek şekilde elimizle bastırarak kalıba döşüyoruz.
Son olarak bıçakla düzeltiyoruz. Döşediğimiz hamurun üzerine hazırladığımız harçtan koyuyoruz. Son olarak artan hamurları tekrar açıyoruz.
Şeritler kesip çapraz şekilde üzerini kapatıyoruz.
175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.