HIZLI DESTEK

BOYOZ

Malzemeler

  • 400 gr Ultra Usta
  • 1 kg un
  • 40 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan sirke
  • 30 gr tuz
  • Su

İç için: 

  • Böreklik beyaz peynir

Hazırlanış

  • Unu tuz ve toz şekerle karıştırıp havuz haline getirin. Ortasına su, sirke ve 1 adet yumurtayı koyup yoğurun. Hazırladığınız hamuru dinlendirin.
  • Daha sonra 6 eşit bezeye ayırıp 20 cm çapında açın. Açtığınız 2 hamurun arasına eşit miktarda Ultra Usta koyun ve oklava yardımıyla 40 cm genişliğine getirin. Havada çevirerek hamuru inceltin. Yaklaşık 100 cm çapına getirmelisiniz. Açtığınız hamuru mermer tezgahın üzerine koyun. Elinizle çekerek yırtmadan daha da incelmesini sağlayın.
  • Hamuru turlama tekniğinde olduğu gibi dörde katlayın. Daha sonra üzerine peynir serpiştirip rulo haline getirin. Porsiyon seklinde fitilleyip tepsiye dizin.
  • Üzerine kalan yumurtanın sarısı sürün. 180 ˚C ısıtılmış fırında pişirin.