HIZLI DESTEK
Malzemeler
- Ustam Kruvasan ile hazırlanmış milföy hamuru
- 100 gr badem ezmesi
- 1 adet yumurta beyazı
- Kayısı marmeladı
Hazırlanış
- Milföy hamurunu 45x45 cm büyüklüğünde açın.
- Badem ezmesini ufalayıp yumurta akını ekleyerek mikserle karıştırın. Hiç pütür kalmamasına dikkat edin.
- Bir spatula yardımıyla hamurun üzerine düzgünce yayın.
- Hamurun iki yan kenarını ortada birleştirin. Kenarlarını bir kez daha ortaya doğru katlayın. Elde ettiğiniz parçayı uzunlamasına birbiri üzerine kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt veya un serpin. Hamuru 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip tepsiye yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırın.
- Önceden 200˚C ısıttığınız fırının alttan 2. Rafında 20 dakika pişirin. Kayısı marmeladını kısık ateşte ısıtın. Palmiyelerin üzerine fırça ile sürüp ılık olarak servis edin.