HIZLI DESTEK
Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 2 adet su böreklik yufka
- 500 g rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 300 g kıyılmış dil peyniri
- 1 kg Ultra Ustam Börek
Sos için:
- 250 g yoğurt
- 2 adet yumurta
Hazırlanışı
- Ultra Ustam Börek’i yumuşatın. 2 adet tepsiyi Ultra Ustam Börek’le yağlayın. 10 adet baklavalık yufkayı, aralarına Ultra Ustam Börek sürerek tepsilerden birine üst üste dizin. Son olarak kare şeklinde dilimleyin.
- Diğer tarafta su böreklik 1 adet yufkayı tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzerek tepsideki yufkaların üzerine döşeyin.
- Sos için yoğurt ve yumurtaları çırparak birbirine yedirin. Hazırladığınız sosun yarısını su böreklik yufkanın üzerine döşeyin. Son olarak kaşar peyniri ve dil peyniri karışımını tepsiye yayın.
- Diğer su böreklik yufkayı da haşlayın ve peynirlerin üzerine dizin. Üzerine kalan sosu paylaştırın.
- Daha sonra kalan 10 adet baklavalık yufkayı aralarına Ultra Ustam Börek sürerek tepsideki yufkaların üzerine dizin.
- Böreği ocak üzerinde ve kısık ateşte çevirerek pişirin. Alt kısmı pişince diğer tepsiyle kapatarak ters çevirin ve diğer yüzünü pişirmeye devam edin.
- Pişen böreği dilim izlerinden keserek servis yapın.