HIZLI DESTEK

ADANA BÖREĞİ

Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 2 adet su böreklik yufka
  • 500 g rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 300 g kıyılmış dil peyniri
  • 1 kg Ultra Ustam Börek

Sos için:

  • 250 g yoğurt
  • 2 adet yumurta

Hazırlanışı

  • Ultra Ustam Börek’i yumuşatın. 2 adet tepsiyi Ultra Ustam Börek’le yağlayın. 10 adet baklavalık yufkayı, aralarına Ultra Ustam Börek sürerek tepsilerden birine üst üste dizin. Son olarak kare şeklinde dilimleyin.
  • Diğer tarafta su böreklik 1 adet yufkayı tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzerek tepsideki yufkaların üzerine döşeyin.
  • Sos için yoğurt ve yumurtaları çırparak birbirine yedirin. Hazırladığınız sosun yarısını su böreklik yufkanın üzerine döşeyin. Son olarak kaşar peyniri ve dil peyniri karışımını tepsiye yayın.
  • Diğer su böreklik yufkayı da haşlayın ve peynirlerin üzerine dizin. Üzerine kalan sosu paylaştırın.
  • Daha sonra kalan 10 adet baklavalık yufkayı aralarına Ultra Ustam Börek sürerek tepsideki yufkaların üzerine dizin.
  • Böreği ocak üzerinde ve kısık ateşte çevirerek pişirin. Alt kısmı pişince diğer tepsiyle kapatarak ters çevirin ve diğer yüzünü pişirmeye devam edin.
  • Pişen böreği dilim izlerinden keserek servis yapın.